Sertif Gökçe: Tek Bir Arsa Bile Satmadık
Sertif Gökçe, görevdeki iki yıllık hizmet sürecini kamuoyuyla paylaştı.
Sertif Gökçe, görevdeki iki yıllık hizmet sürecini kamuoyuyla paylaştı.
Beşdivan Tesisleri’nde düzenlenen “Değişen Derince, Güçlenen Yarınlar” temalı sunumda konuşan Gökçe, belediyeyi şeffaf bir anlayışla yönettiklerini vurgulayarak önemli mesajlar verdi.
![]()
Tanıtım Filmi İle Başladı
Tahtalı Gölü kıyısındaki program, tanıtım filmiyle başladı. Ardından slaytlar eşliğinde iki yıllık çalışmalar tek tek anlatıldı. Programa CHP örgütünden yoğun katılım dikkat çekti.

CHP’den Güçlü Destek
Sunuma Muhip Kanko, Erdem Arcan, Orkun Utkubaş, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“Bir Tek Arsa Bile Satmadık”
Konuşmasında mali tabloya da değinen Başkan Gökçe, tasarruf tedbirlerinin belediye yatırımlarını etkilediğini belirterek, “Önümüzdeki süreçte tasarruf tedbirleri devam ediyor. Şu ana kadar yaptığımız çalışmaların büyük bölümünü bağış ve hibelerle gerçekleştirdik. 2027 Mayıs ayına kadar büyük yatırım anlamında bir çivi dahi çakabilecek durumda değiliz” dedi. Göreve geldikleri günden bu yana belediye kaynaklarını koruduklarını vurgulayan Gökçe, “Bugüne kadar tek bir arsa dahi satmadık” ifadelerini kullandı.

22 Ayda 22 Yeni Araç
Derince Belediyesi’nin araç filosunu güçlendirdiklerini belirten Gökçe, mevcut araçların büyük bölümünün 10 yaşın üzerinde olduğunu söyledi.“150 bin nüfuslu bir ilçede paletli kepçe ve silindir aracının bile olmaması büyük eksiklikti. Göreve geldiğimiz 22 ay içinde 22 yeni araç kazandırdık. Yakında 12 adet sıfır çöp aracı daha filomuza katılacak” diye konuştu.
“Binaya Değil İnsana Tatırım Yapacağız”
Eğitime verdikleri desteğin süreceğini belirten Gökçe, belediye bütçesinin önemli bir kısmını okullara ayırdıklarını söyledi.“Biz bina yapmakla rant peşinde değiliz. Binaya değil, insana yatırım yapacağız” diyen Gökçe, sosyal belediyecilik vurgusu yaptı.
Hedef: Derince’yi Kültür Ve Sanat Kenti Yapmak
Tasarruf tedbirlerinin sona ermesiyle birlikte daha büyük projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Gökçe, sözlerini şöyle tamamladı: “Derince’nin çehresini değiştirecek çalışmalara imza atacağız. İlçemizi bir kültür ve sanat kenti haline getirecek, Türkiye’nin en önemli sanatçılarını Derince’de ağırlamaya devam edeceğiz.”
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar





