Nurhan Gündoğdu’dan Tutsak Anılar Sergisi
Kocaelili sanatçı emekli öğretmen Nurhan Gündoğdu, geçmişle bugünü duygusal bir hatırlayışla buluşturduğu yeni sergisi “Tutsak Anılar” ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor.
Kocaelili sanatçı emekli öğretmen Nurhan Gündoğdu, geçmişle bugünü duygusal bir hatırlayışla buluşturduğu yeni sergisi “Tutsak Anılar” ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor.
1959 yılında İzmit’te doğan Gündoğdu, ilk, orta ve lise öğrenimini İzmit’te tamamladı. 1979–1983 yılları arasında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Eğitimi Bölümü, Dekoratif Sanatlar Anabilim Dalı’ndan mezun olan sanatçı, 1986 yılında İzmit Kız Meslek Lisesi’ne atandı ve 2017 yılında emekli olana kadar burada görev yaptı.
El sanatlarına olan tutkusunu mesleğiyle birleştiren Gündoğdu, üretimlerinde her zaman zaman, hafıza ve duygusal iz temalarını ön plana çıkardı.
“Tutsak Anılar” sergisi, “zamanın tellerine dolanmış bir sessizlik” olarak tanımlanıyor. Her telin kıvrımında geçmişin yankısı, her renk geçişinde ise hatırlamanın ağırlığı hissediliyor. Mavi; unutulmakla hatırlanmak arasındaki ince çizgiyi, bronz ise zamanın izini temsil ediyor.
Sanatçının kendi ifadesiyle, bu sergi “hatırlamanın acısı ile unutmanın huzuru arasında sıkışmış insan ruhuna bir davet.”

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar






