Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Ulaşımpark’ta Tis Tamam: En Düşük Maaş 91 Bin TL

UlaşımPark A. Ş. bünyesinde çalışan 2 bin 450 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Ulaşımpark’ta Tis Tamam: En Düşük Maaş 91 Bin TL

UlaşımPark A.Ş. bünyesinde çalışan 2 bin 450 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Demiryol-İş Sendikası ile yapılan görüşmelerin ardından işçilere bayram öncesi 40 bin TL toplu sözleşme farkı ödenmesi kararlaştırıldı. Temmuz ayı itibarıyla en düşük giydirilmiş işçi maaşı ise 91 bin liraya yükseldi.

Bayram Öncesi Uzlaşma Sağlandı

Ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sendika; yüzde 80 zam, tamamlayıcı sağlık sigortası ve vergi muafiyeti talepleriyle masaya oturdu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamayınca süreç arabulucuya taşındı ve ardından grev aşamasına geçildi.Bayram öncesinde yeniden bir araya gelen taraflar, uzun süren müzakerelerin ardından anlaşmaya vardı.

İlk 6 Aya Yüzde 19, İkinci 6 Aya Yüzde 20 Zam

İmzalanan sözleşmeye göre işçilerin ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 19, ikinci 6 ay için ise yüzde 20 oranında zam yapıldı. Üçüncü 6 ayda enflasyon artı 1 puan, dördüncü 6 ayda ise enflasyon oranında artış uygulanacak.Bu düzenlemeyle birlikte Temmuz 2026 itibarıyla UlaşımPark çalışanlarının en düşük giydirilmiş ücretinin 91 bin TL olacağı belirtildi.

40 Bin TL Bayramdan Önce Hesaplarda

Sözleşmede dikkat çeken bir diğer madde ise ilk kez eklenen kaza-zarar ödemesi oldu. Ayrıca toplu iş sözleşmesinden doğan farkın 40 bin liralık kısmının bayram öncesinde çalışanların hesaplarına yatırılacağı açıklandı.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *