Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Kandıra’da Doğa Ve Balıkçılık Festivali Başlıyor

Kandıra, 4-7 Haziran tarihleri arasında doğa tutkunlarını ve amatör balıkçıları Ütük Göleti’nde buluşturacak. Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) tarafından düzenlenen 18.

Kandıra’da Doğa Ve Balıkçılık Festivali Başlıyor

Kandıra, 4-7 Haziran tarihleri arasında doğa tutkunlarını ve amatör balıkçıları Ütük Göleti’nde buluşturacak.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) tarafından düzenlenen 18. Geleneksel Turna ve Tatlısu Levreği Tutma Festivali, binlerce katılımcıyı ağırlamaya hazırlanıyor.

Dört Günlük Doğa Şöleni

“Gençlerle Geleceğe – Olta Hareketi” projesi kapsamında gerçekleştirilecek festivalde kamp etkinlikleri, doğa yürüyüşleri, çevre eğitimleri ve çeşitli sosyal aktiviteler yer alacak. Türkiye’nin farklı illerinden gelecek doğaseverler, Ütük Göleti çevresinde kurulacak kamp alanlarında dört gün boyunca doğayla iç içe vakit geçirecek.

Balık Tutma Yarışması Heyecanı

Festivalin en dikkat çeken bölümü olan Turna ve Tatlısu Levreği Tutma Yarışması, gençler ve yetişkinler olmak üzere farklı kategorilerde düzenlenecek. Ayrıca yüzlerce çocuğa ücretsiz olta takımı dağıtılarak balıkçılık kültürünün yeni nesillere aktarılması amaçlanıyor.

Çocuklar İçin Özel Programlar

Kuş yuvası yapımı, tohum topu üretimi, mini orman oluşturma etkinlikleri ve geleneksel çocuk oyunları festivalin renkli etkinlikleri arasında yer alacak. Kamp ateşi buluşmaları, izcilik gösterileri ve sahne performansları da katılımcılara keyifli anlar yaşatacak.

Soykan’dan Davet

Festival hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten KAMADER Başkanı Mustafa Soykan, tüm Kocaeli halkını etkinliğe davet ederek, “Amacımız sadece balık tutmak değil; doğa sevgisini yaygınlaştırmak, çevre bilincini artırmak ve gençlerimizi doğal yaşamla buluşturmak” dedi. Organizasyon komitesi, festival boyunca 7 binden fazla katılımcının Ütük Göleti’nde buluşmasını bekliyor. Festivalin, Kandıra’nın doğal güzelliklerinin tanıtımına ve ilçe ekonomisine de katkı sağlaması hedefleniyor.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *