Atatürk’ün Basın Masasına Gazeteciler Yerine Protokol Oturdu!
16 Ocak Basın Onur Günü kapsamında Kasr-ı Hümayun’da düzenlenen programda dikkat çeken bir detay, gazetecilerin tepkisine neden oldu.
16 Ocak Basın Onur Günü kapsamında Kasr-ı Hümayun’da düzenlenen programda dikkat çeken bir detay, gazetecilerin tepkisine neden oldu.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmadan önce ilk ve tek basın toplantısını yaptığı masada bu kez protokol üyeleri yer aldı.
SİMGESEL ÖNEM TAŞIYOR
Programa katılan gazeteciler, tarihi ve simgesel önemi büyük olan masanın anlamına uygun kullanılmadığını dile getirdi. Gazeteciler, “Atatürk bu masada gazetecilerle toplantı yaptı. Bu masa protokolün değil, gazetecilerin yeri olmalıydı” diyerek duruma tepki gösterdi.
TEPKİLERLE MESAJ VERDİLER
Basın Onur Günü’nün, basının tarihsel rolünü ve özgürlük mücadelesini hatırlatması gerektiğini vurgulayan gazeteciler, sembollerin doğru okunmasının ve korunmasının önemine dikkat çekti. Tepkiler, törenin ardından kulislerde de konuşulmaya devam etti.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar




