Yıldız 'Kartepe'Nin Hizmetine Talibim'
Kartepe’nin Ak Parti Belediye Başkan aday adayları arasında yıldızı parlayan genç, dinamik Kartepe'de doğup büyüyen inşaat Mühendisi Murat Yıldız ‘Gençliğim, motivasyonum, pro…
Kartepe’nin Ak Parti belediye başkan aday adayları arasında yıldızı parlayan genç, dinamik, Köseköy'de doğup büyüyen inşaat Mühendisi Murat Yıldız. ‘Gençliğimi, motivasyonumu, projelerimi Kartepe’nin geleceğini inşaa etmek için hizmet yarışına talibim” diyor.

Projelerim İmzam Olacak
Murat Yıldız aynı mahallede büyüdüğüm aile dostumuzun Kartepe'de 'Postacı' lakabı ile tanınan memur emeklisi Yılmaz Yıldız’ın 4 çocuğundan en küçüğü. Kendisi beyefendi, çalışkan, dürüst, ne istediğini bilen bir o kadarda güçlü bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

Kocaeli Paraf pasonusu imzalarken; " Şennur abla göreceksin Allah nasip ederde aday olup başkan seçilirsem, tek hayalim ilçemde yıllarca konuşulacak Projelere imza atmak" açıklamalarına yer veriyor. Sohbetimizde samimiyeti, içtenliği, ilçe’ye olan hakimiyeti, sorunların tesbiti, nelerin yapılması gerektiğini, halkın beklentilerini biliyor. Dahası da gelecekte yapacakları projeleri bu söylemleriyle güçlü kılıyor.

Ayağı Yere Sağlam Basan Güçlü Projelerim Var
Yıldız ; Sohbetimiz de “Yeni kurulan bir ilçe olmamız sebebiyle sorunlarımız, eksiklerimiz çok elbette. Bugüne kadar yapılan güzel hizmetlerimiz de var. Çıta çok yükseldi çok başarılı başkanlarımız var ama ben bu çıtayı daha da yükseltmeye talibim. Enerjim, gençliğim, bilgi ve donanımımı ilçeme harcamaya hazırım. Yeter ki! teşkilatımız ve ilçe halkımız bana güvensin yanımda olsun. Kartepe’ye değer katacak projelerimiz yatırımlarımız ancak güçlü istikrarlı hayat felsememe uygun Ak Parti ile gerçekleştirebilirim diyor.


Her Sorunu Kendime Dert Ettim Uykularım Kaçtı
Yılıdız; Uzun yıllar STK’larda çalıştım, sebebi ilçeme katkı sunabilmek. Ancak STK'larda geldiğiniz nokta yaptığınız çalışmalar bir yere kadar. Bir yerden sonra tıkanıyorsunuz. Yapacaklarınız da yaptıracaklarınız da sınırlı kalıyor diyerek ekliyor. İlçemde dolaştığımda gördüğüm her eksik bana dert oldu. Yolda yürürken kaldırım taşlarının birinin bile eksik olması gece uykularımı kaçırır hale getirdi. Hiçbir beklentim yok, enerjimimi yaşadığım ilçe ‘ye ve insanlarına harcamaya hazırım. Aranan yaşanan özlenen ve tercih edilen Kartepe için çalışacağıma söz veriyorum dedi.


İlçe’nin Hüviyetini Belirlemek İstiyorum
Genç İnşaat Mühendisi Murat Yıldız sohbetimiz de aday adaylığı ile ilgili Kocaeli Paraf Habere hayallerini tek tek paylaşarak heyecan ile anlatıyor. Bana ilçe’de ‘Projeci Murat’ derler. Realist çalışırım, Belediyecilik faaliyetleri olan imar, alt yapı işlerine mesleğim gereği hakimim. Bu işi yapabileceğime inanıyorum. Bu sebeple aday adayı oldum. İnanmak bir işin gerçekleşmesinde yarısıdır. Kartepe’deki bazı şeyleri değiştirmek istiyorum. Meseleye son derece idealist bir açıdan bakıyorum. Bu yüzden aday adayıyım diyor. Ardından konuşmasında önemli konulara değiniyor. Ben aday adayıyım kalkıp hayalperest, fütürist bir takım projeler yapacağım dersem, yanlış söylemiş olurum. Kartepe’nin önceliklerinin sürdürülebilir, uygulanabilir imar planları olduğunu düşünüyorum. Kenarına kıyısına takılan taşları temizlersek, ilçemizin önünü acacaktır. Şehir gelişimine katklı sağlayacagız, Önceliğim plan olacak, İkinci önceliğim ise 10 köy, 10 beldeden oluşan Kartepe'yi birleştirmek olacak. Demografik yapısı, doku farklılıkları nedeniyle Kartepe isténilen yere gelmedi.Benim ilçem için idealim var bunu tamamlamak istiyorum. Kartepe’nin hüviyetini otuşturmak istiyorum yeterki bana birkez fırsat versinler açıklamalarına yer verdi.

Dağınık Bölgeleri Ulaşımla Bütünleştirmeliyiz
Kartepe’nin içerisinde ulaşım problemi olmak üzere bölgenin bir hastaneye, kent merkezinin etkin olarak kullanılacağı projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirebileceği bir yapı içine girmesi gerekiyor. İlçenin Doğu ve batısından 7 hat geçiyor. Bunun üzerine bir göl, bir dağ koyuyorsunuz. Bir de havaalanı derken Kartepe çok girift bir bölge olarak karşınıza çıkıyor. Mesela bir plan yapıyorsunuz, Güney otoyolu geliyor ve o plan çöpe gidiyor. Bir ovanın içerisinde dar bir geçiş hattı var. İlçeyi ikiye bölüyor. Kartepe Kocaeli’nin sorunlarındaki en girift ilçe. Çünkü OSB’ler, tarım alanları, konut alanları iç içe girmiş durumda. Bunları ivedi bir şekilde çözmemiz gerekiyor dedi.

Murat Yıldız Kimdir?
1977, Kocaeli doğumlu. Uzunçiftlik Rabak İlkokulu, İzmit Ortaokulu, İzmit Lisesinde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi – İnşaat Mühendisliği, 1999 mezunu. Yurtdışı ve Yurtiçi çeşitli bölgelerde ve çeşitli projelerde mühendis olarak çalıştıktan sonra 2007 yılında Kocaeli’de kurduğu Yıldız Mühendislik firması ile, Mühendislik hizmetleri ile plan ve proje konularında faaliyet göstermeye başladı. Daha önce AK Parti Kartepe İlçe Başkan Aday Adayı olan Yıldız birçok STK larda aktif görev aldı. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Genç Kartepeliler Derneği Dernek Başkanlığı, Kartepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Derneği Mütevelli Heyeti Üyeliği, Kartepe Kızılay Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği bulunuyor. Aktif bir AK Parti Üyesi olarak AK Parti 1. ve 2. Dönem Siyaset Akademisi Eğitimi, 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Kartepe Proje Grubu Çalışma Ekibinde görev aldı.



Bu Haberi Beğendin Mi?
1 kişiden 1 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar




