Yıldırım: Ek Ödemedeki Belirsizlik Çözülmeli
İlave ek ödeme belirsizliğinin bir an önce çözülesi gerektiğini ifade eden Sağlık Sen Şube Başkanı Yıldırım, ödemedeki ayrımcılığın da son bulmasını talep etti Sağlık Sen Şub…
İlave ek ödeme belirsizliğinin bir an önce çözülesi gerektiğini ifade eden Sağlık Sen Şube Başkanı Yıldırım, ödemedeki ayrımcılığın da son bulmasını talep etti
Sağlık Sen Şube Başkanı Erdal Yıldırım, sağlık çalışanlarına ilave ek ödeme ile ilgili açıklama yaptı. Önümüzdeki üç ay için ilave ek ödeme beklediklerini belirten yıldırım, “Sorunlara kayıtsız kalmak, görmezden gelmek ve ötelemek ise en başta yürütülen hizmetleri aksatır, sistemi yaralar” diye konuştu.
‘BELİRSİZLİK BİZİ YORUYOR’
Pandemiyle mücadele kapsamındaki sağlık çalışanlarına, üçer aylık sürelerle yapılan ilave ek ödeme uygulamasında hala sorunlar yaşandığını belirten Yıldırım, “Sorunların en başında ise ödemelerin zamanında yapılmaması gelmektedir. Nitekim yeni yılın ilk haftasını geride bırakacak olmamıza rağmen Kasım ayı ilave ek ödemeleri hala yapılmamıştır. Geçmişe dönük ödemeler verilmediği gibi devam eden süreye ilişkin de bir açıklama yapılmamıştır. İlave ek ödemede süre uzatılmasına gidilecek mi, gidilecekse ne kadar olacak, bunlar hala belirsiz. Bu belirsizliği ve sessizliği anlamak ve hak vermek mümkün değil” diye konuştu.
‘3 AYLIK EK ÖDEME BEKLİYORUZ’
Sağlık çalışanlarının önümüzdeki üç aylık dönemde ilave ek ödeme haberi beklediğini belirten Yıldırım, “Ne yazık ki önceki üç aylık ödeme döneminde gecikme yaşanmış, sağlık çalışanları yaşananları sorumsuzluk olarak değerlendirmişti. Kabul etmek gerekir ki bu durum, sağlık çalışanları arasında çok ciddi huzursuzluklara ve sorunlara yol açmıştır, açmaya da devam etmektedir. Bu nedenle, salgınla mücadelenin hassasiyeti dikkate alınarak ilave ek ödemeler Kasım ayı gözetilerek bir an önce yapılmalıdır. Aynı şekilde ilave ek ödeme uygulamasının süresi de uzatılmalıdır çünkü pandemiyle mücadele tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.
‘EK ÖDEMEDE AYRIM YAPAILMAMALI’
Mutlak surette gözetilmesi gereken bir diğer hususauan ödemelerin hakkaniyetli bir şekilde yapılma zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bunun da yolu, masa başı kalem oyunları yerine, saha gerçekliğinin dikkate alınmasından geçmektedir. Meselelere sahadan bakıldığında, ilave ek ödeme uygulamasında bugüne kadar GİH ve YH sınıfında çalışanların göz ardı edildiği görülecektir. Sanki bu çalışanlar, pandemiyle mücadele edilen hastanelerde görev yapmıyor! Sağlık çalışanlarının tamamı pandemiyle kahramanca mücadele etmektedir. Kimi yoğun bakım ünitelerinde kimi filyasyon görevlisi olarak sokaklarda, kimi hasta karşılıyor kimi de laboratuvar işlemleri yapıyor. Buna karşın ilave ek ödeme uygulamasından sınırlı sayıda çalışan yararlanıyor. Bu apaçık ayrımcılıktır, haksızlıktır. O nedenle de reddediyoruz” dedi.
‘ÜCRETLER ERİDİ’
Yıldırım son olarak “Hayat kurtarmak için canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına, günü kurtarma amaçlı yaklaşım sergilemek, çok büyük haksızlık, saygısızlıktır. Yıllardır süregelen bu yaklaşım neticesinde sağlık çalışanlarının aldığı ücretler her geçen gün erimiştir. Öyle ki bir hemşire, bir zamanlar asgari ücretin iki katından daha fazla kazanıyordu. Oysa bugün bir hemşirenin maaşı ile asgari ücret arasında çok bir fark kalmamıştır. Buna karşın sağlık çalışanlarının üzerindeki yük ve sorumluluk her geçen gün artmıştır. Sonuç olarak sağlık hizmetleri çalışanıyla alt yapısıyla bir bütündür ve sistemi ayakta tutan ise fedakâr çalışanlardır. Sorunlara kayıtsız kalmak, görmezden gelmek ve ötelemek ise en başta yürütülen hizmetleri aksatır, sistemi yaralar” şeklinde konuştu.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar




