Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Yaşar Şanlı’dan Zam Tepkisi: Beklentilerimizi Karşılayacak Yeni Bir Teklif Bekliyoruz!

İktidarın verdiği son zam teklifine sendikaların tepkisi sürüyor.

Yaşar Şanlı’dan Zam Tepkisi: Beklentilerimizi Karşılayacak Yeni Bir Teklif Bekliyoruz!

İktidarın verdiği son zam teklifine sendikaların tepkisi sürüyor. Teklifi kabul etmeyeceklerini söyleyen Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı: “kamu işveren heyetinin, mali, özlük ve sosyal haklara ilişkin beklentilerimizi karşılayacak bütüncül bir yaklaşımla tekrar masaya yeni bir teklif ile gelmesini bekliyoruz.” dedi.

Hükümetin memurlara yaptığı son zam teklifine bir tepki de Türk Eğitim Sendikası Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı’dan geldi. Teklifin kabul edilmez olduğunu dile getiren Başkan Şanlı; mali, sosyal ve özlük haklarına talep edilen iyileştirilmelerle ve beklentilere cevap verilecek şekilde yapılması gerektiğini söyledi. 

‘BİRİKMİŞ SORUNLARI ÇÖZEMEZ’

Hükümete eleştirilerde bulunan Şanlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Toplu sözleşme süreci kapsamında kamu işveren tarafının yapmış olduğu son teklif kabul edilemez. Bir önceki teklifin üzerine eklenen 1+1 puanlık artışla kamu çalışanlarının ve emeklilerin birikmiş sorunlarının çözülmesi, kamuda ortaya çıkan ücret dengesizliğinin giderilmesi ve kamu vicdanının rahatlatılması mümkün değildir. Bu çerçevede, toplu sözleşmenin bitimine henüz zaman varken “son teklif” olarak ifade edilen bu önerinin yetkililerce bir kez daha gözden geçirilmesi, ortadaki mağduriyetin farkına varılarak daha makul ve gerçekçi adımların atılması Türk Eğitim Sen’in ve daha da geniş çerçevede konfedarasyonummuz Türkiye Kamu-Sen’in beklentisidir.

‘YENİ BİR TEKLİF BEKLİYORUZ’

Bu çerçevede kamu işveren heyetinin; kamuda çalışma barışını tesis edecek, ailelerin ekonomik sorunlarına son verecek, memurun unutulmuşluğunu ve ikinci plana atılmasını önleyecek tedbirlerle müzakere masasını gerçek anlamda bir an önce kurmasını bekliyoruz. Bu çerçevede talep etmiş olduğumuz mali haklar dışında diğer konulardan; 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı, bayram ikramiyesi, vergi dilimleri, aile yardımı, çocuk parası, kira yardımı, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, kamu mühendisleri gibi diğer konularla ilgili de adımlar atılması; kamu işveren tarafının sorun çözme iradesini ortaya koyması bakımından önemlidir. Bu bakımdan kamu işveren heyetinin, mali, özlük ve sosyal haklara ilişkin beklentilerimizi karşılayacak bütüncül bir yaklaşımla tekrar masaya yeni bir teklif ile gelmesini bekliyoruz.”

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *