Utkubaş: Sorun Pazardaki Havuçta Değil, Boş Filelerdedir
AKP Derince İlçe Başkanlığı’nın, CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan’ın Derince pazarında gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bir esnafla yaptığı sohbeti eleştiren paylaşımına, CHP Derince İlçe Başkanı Orkun Utkubaş’ndan ironik bir yanıt geldi.
AKP Derince İlçe Başkanlığı’nın, CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan’ın Derince pazarında gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bir esnafla yaptığı sohbeti eleştiren paylaşımına, CHP Derince İlçe Başkanı Orkun Utkubaş’ndan ironik bir yanıt geldi.
Pazarlarda boş kalan filelerin, asgari ücretlinin ve emeklinin yaşadığı derin geçim krizinin açık bir tablo sunduğunu vurgulayan Utkubaş, meselenin bir ürün üzerinden yapılan polemik değil, milyonların yaşadığı ekonomik gerçeklik olduğunu söyledi.
CHP olarak siyaseti halktan kopuk değil, halkın içinde yapmayı temel bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Utkubaş, pazar ziyaretlerinin de bu anlayışın bir parçası olduğunu ifade etti.

Utkubaş’ın Sosyal Medya Paylaşımı
“Bugün bir vesileyle havucun faydalarını okudum. Meğer ne çok şeye iyi geliyormuş: Yaraları iyileştiriyor, sindirimi destekliyor, kan şekerini dengeliyor, cilt sağlığına katkı sunuyor… En dikkat çekeni ise göz sağlığını desteklemesi. İşte insan tam da burada durup düşünmek istiyor.
Acaba bir havuç, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını görebilmek için yeterli olur mu? Emekli maaşıyla ay sonunu getirmeye çalışan milyonların halini fark etmeye yardımcı olur mu? Pazarda sabahın erken saatinden akşama kadar bekleyen esnafın umudunu, vatandaşın boş pazar torbasını, gözlerinde biriken çaresizliği görmenizi sağlar mı?
Sahi bir havuç; Gebze’de durup dururken çöken bir binada ya da Dilovası’nda aniden yanan bir iş yerinde yitirdiğimiz insanlarımızın sorumlularını görmenize yardım eder mi?
CHP Kocaeli İl Başkanımız Sayın Erdem Arcan’ın Derince pazarında yaptığı ziyaretin amacı tam olarak budur. Ne şov yapmak ne de kimseyi hedef almak. Sadece halkın arasına karışmak, dinlemek, anlamak ve yaşanan gerçekleri yerinde görmek.
Biz halkın arasında olmayı bir ayrıcalık değil, siyasetin temel sorumluluğu olarak görüyoruz. Eğer bir havuç bu ülkede geçim sıkıntısını anlatmaya vesile oluyorsa; sorun havuçta değil, bakıp da görmeyen gözlerdedir.”

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar




