Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Tarih Ve Kültür İç İçe, Hereke Kalesi

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören YTB öğrencileri, Şehir-Tarih-Kültür dersini tarihi dokusuyla büyüleyen Hereke Kalesinde işledi.

Tarih Ve Kültür İç İçe, Hereke Kalesi

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören YTB öğrencileri, Şehir-Tarih-Kültür dersini tarihi dokusuyla büyüleyen Hereke Kalesinde işledi.

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Yurtdışı Türkler ve Aile Toplulukları Başkanlığı öğrencileri, Tarihçi Volkan Şenel’in rehberliğinde Şehir-Tarih-Kültür dersini tarihi dokusuyla büyüleyen Hereke Kalesinde işledi. Ders sonrası Hereke Kalesi’ni gezen öğrencilere Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt da eşlik etti.

DERS İŞLEDİLER

Lisans, yüksek lisans ve doktora için Kocaeli’ye gelen 20 farklı ülkeden 50 öğrencinin katıldığı ziyarette ders sonrasında Volkan Şenel, Hereke Kalesi ile ilgili de bilgiler aktardı. Kale surlarını gezen, bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler, ders sonrasında da duygularını paylaştı.

DUYGULARINI PAYLAŞTILAR

Bangladeşli Sumit İmran, “Geçen sene Kocaeli’ye geldim. Hereke’yi de gezmiştim. Tarihi ve tarihi yerleri çok seviyorum. Gerçekten güzel bir çalışma olmuş” ifadelerini kullandı. İmran Salehi de 2022’de Kocaeli’ye geldiğini belirterek, “Hereke Kalesi’ni merak ediyordum bugün görmek nasip oldu” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *