Ravago Kartepe Ve Dilovası’nda En Düşük İşçi Maaşı Belli Oldu!
Petrol İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Ravago Kartepe ve Dilovası fabrikalarında devam eden sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Toplam yüzde 94 zamla imzalanan sözleşmeye göre maaşlar ortalama 65 bin TL’ye yükseldi.
Petrol İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Ravago Kartepe ve Dilovası fabrikalarında devam eden sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Toplam yüzde 94 zamla imzalanan sözleşmeye göre maaşlar ortalama 65 bin TL’ye yükseldi.
Petrol İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şivan Kırmızıçiçek, Ravago fabrikası’nın yan şubeleri olan Kartepe ve Dilovası RBS’de sözleşme görüşmelerinin işçi lehine sonuçlandığını duyurdu. Gece saatlerine kadar süren toplantıda önemli kazanımlar elde edildiğini açıklayan Başkan Kırmızıçek, maaşlara toplam yüzde yüzde 94’lük zam yapıldığını açıkladı.

BÜRÜT MAAŞ NETE ÇEVRİLDİ
Başkan Kırmızıçiçek açıklanasında şu ifadelere yer verdi: “Ravago Petro Kimya gurubuna bağlı RBS Kartepe ve Dilovası’ndaki işyerlerinin toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. İmzalanan sözleşme ile önemli kazanımlar elde edilmiştir. Mevcut brüt ücret sistemi net ücrete çevrilmiş, bu dönüşümün ardından birinci yıl için net ücretlere yüzde 33 oranında zam yapılmıştır. Böylece yıllık zam oranı yüzde 94.0 oranına gelmiş, ortalama çıplak net ücret 65.000 TL seviyesine yükselmiştir. İlk 6 ay için enflasyon + yüzde 4, ikinci 6 ay için enflasyon + yüzde 4.

“3 İKRAMİYE 4’E ÇIKARILMIŞTIR”
Kıdem pirimi ise net 150 TL olmuştur. Vardiya Zammı yüzde 6, 3 ikramiye 4’e çıkarılmıştır. Bu sözleşme süreci, üyelerimizin sendikasına olan güveni, işyeri örgütlülüğümüzün gücü ve toplu pazarlık masasında sergilediğimiz kararlı tutum sayesinde başarıyla sonuçlanmıştır. RBS işçisi üyelerimize ve örgütümüze hayırlı olmasını dileriz.”

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar







