Pehlevan, Covid-19 İletişim Merkezlerini Gezdi
İzmit ve Gebze’deki Covid-19 iletişim merkezlerinin gece gündüz hizmet verdiğini belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Pehlevan, bu merkezlerin gereksiz yere meşgul edilmemesi uya…
İzmit ve Gebze’deki Covid-19 iletişim merkezlerinin gece gündüz hizmet verdiğini belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Pehlevan, bu merkezlerin gereksiz yere meşgul edilmemesi uyarısı yaptı
İlimizde koronavirüs hastası ve temaslı kişilere yönelik İzmit ve Gebze ilçelerinde kurulan iletişim merkezinde 10’u hekim olmak üzere toplam 85 sağlık çalışanı özveriyle görev yapıyor. Türkiye’de sadece belirli illerde bulunan ve ilimizde Eylül ayından itibaren gece gündüz 7/24 hizmet veren iletişim ve çağrı merkezine 0262 550 50 85 ve 86 numaralı telefon numaraları üzerinden ulaşılabiliyor.
İŞLEYİŞİ KONTROL ETTİ
Geçtiğimiz günlerde Covid-19 İletişim Merkezi’ni ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, merkezde yapılan çalışmaları ve genel işleyişi yerinde kontrol etti. Akabinde Bir takım değerlendirmelerde bulunan Pehlevan, çağrı merkezi operatörleriyle vatandaşların diyaloglarını yakından inceleme fırsatı buldu. Önemli gördüğü konuları hassasiyetle takip edeceklerini ifade eden Pehlevan’a Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz ve Çağrı Merkezi Koordinatörü Dr. Nurullah Ege eşlik etti.
1 AYDA 35 BİN 281 ÇAĞRI
Ziyaret sonrası, merkezde sunulan hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Op. Dr. Pehlevan, “Covid-19 iletişim ve çağrı merkezimizde pozitif ve temaslı kişilere yönelik bilgilendirme, rapor yazımı, ilaç tedariği, hastane ve eve ulaşımlarının sağlanması, koronavirüs testi yapılması, sınav, il dışı izin, adres değiştirme, evde sağlık hizmeti ve sosyal destek gibi konularda çeşitli hizmetler veriliyor. Merkezimizde aralık ayı itibariyle her iki çağrı merkezinde toplam 35 bin 281 çağrıya cevap verildi. Operatörlerimiz, çağrı karşılamanın yanında ayrıca evde ve izolasyonda olan koronavirüs hastaları ve temaslı kişileri arayıp sağlık durumları, ilaç kullanım durumu veya başka şikâyetlerinin olup olmadığını da sorgulayarak izlem takibi yapıyor” dedi.

‘ARACIYLA GİDENLERE 2 SAATLİK İZİN’
Konuşmasını sürdüren Pehlevan, “Yapılan aramalarda vatandaşlarımız tarafından en fazla koronavirüs ve izolasyon süreci ile ilgili bilgi, istirahat raporu, PCR testi, muayene için hastaneye transfer, evde sağlık hizmeti ve kendi araçları ile hastaneye gitme izni talep edilmekte. İzolasyon süresinde kendi aracı ile hastaneye gitmek isteyenlere çağrı merkezindeki hekimlerimiz tarafından uygun görüldüğünde en fazla 2 saatlik olmak üzere TC kimlik numarası ve araç plakası alınarak gönderilen SMS ile izin veriliyor. Kendi aracı olmayan ama hastaneye gitmesi gereken hastalar için ise İlçe Sağlık Müdürlükleri ile iletişime geçilerek transfer hizmeti sağlanmaktadır” diye konuştu.
‘TEST VE İLAÇ TALEPLERİ DE KARŞILANIYOR’
Çağrı merkezine başvuran koronavirüs test talebi ve ilaç bekleyen hastalar için yine İlçe Sağlık Müdürlükleri ile irtibata geçilerek hastanın talebinin yerine getirildiğini ifade eden Pehlevan, “Rapor talebi için başvuran hastalarımıza çağrı merkezimizdeki hekimler tarafından istirahat raporları izolasyon süreci kontrol edildikten sonra düzenlenmektedir. İzolasyon süresince diş hastalıkları şikayetinden dolayı çağrı merkezini arayan hastalarımızın bilgileri, ilimizde bulunan Ağız Diş Sağlığı Merkezlerindeki hekimlerimize, hasta ile iletişime geçmeleri için aktarılmaktadır. Ağız Diş Sağlığı Merkezlerine gitmesi gereken hastalarımızın da yine İlçe Sağlık Müdürlükleri aracılığı ile transferi sağlanıyor” dedi.
‘GEREKSİZ YERE MEŞGUL ETMEYİN’
Evde sağlık hizmeti almak isteyenler evde sağlık birimine, acil olduğu düşünülen hastalar 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne iletilmektedir. Ayrıca çağrı merkezini arayan hastalarımızın talebine göre Valilik, Kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediyesi, 153 Vefa Destek Hattı ile çağrı merkezimizce bağlantıya geçilerek destek olunmaktadır. Sonuç olarak çağrı merkezimiz sadece çağrı karşılamak değil gelen çağrılardaki taleplerin ilgili olduğu kurumlar ile bağlantıya geçip işleri kolaylaştırmak ve hastalarımıza en güzel hizmetleri vermek için çaba harcamaktadır. Çağrı merkezlerimiz sadece Covid pozitif ve temaslı olan kişilere hizmet vermektedir. Bu önemli hizmetin aksamaması için Covid pozitif ve temaslı olmayan vatandaşlarımızdan çağrı merkezini gereksiz yere meşgul etmemelerini rica ediyoruz” dedi.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar



