Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Meteoroloji Kar Yağışı İçin Tarih Verdi

2023 yılının ilk ayını geride bırakmaya çok az bir süre kalırken hava sıcaklıklarının hala mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kar yağışının ne zaman etkili olacağı konusunda merak uyandırdı.

Meteoroloji Kar Yağışı İçin Tarih Verdi

2023 yılının ilk ayını geride bırakmaya çok az bir süre kalırken hava sıcaklıklarının hala mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kar yağışının ne zaman etkili olacağı konusunda merak uyandırdı. Meteoroloji kar yağışı için 4 Şubat tarihine işaret etti.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yavaş yavaş düşmeye başlarken, İstanbul'a kar yağışının ne zaman geleceği de merak konusu oldu. Avrupa'daki yüksek basıncın Türkiye'ye yağış getirdiğini söyleyen meteoroloji uzmanları, İstanbul'da şubat ayının ilk haftasında kar beklentisinin olduğunu belirterek 4 Şubat tarihine işaret etti. Ocak ayının sonuna gelinmesine rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, "Kış hiç gelmeyecek mi?" sorularına neden oldu. Özellikle  İstanbul'da hava sıcaklıkları son iki gündür yavaş yavaş düşmeye başlarken, meteoroloji uzmanları mega kent için Şubat ayını işaret etti.

ŞUBAT AYININ BAŞINDA KAR BEKLENİYOR

İstanbullular başta olmak üzere yurdun pek çok bölgesi beyaz örtüye hasret kaldı. Kar yağışının ne zaman etkili olacağını merak eden vatandaşlar meteorolojik uyarıları yakından takip ediyor. Beklenen kar yağışıyla ilgili güncel tahminler ise yüzleri güldürdü. Meteorolojik kaynaklara göre Şubat ayının başında İstanbul’a kar geliyor. Avrupa'daki yüksek basınç   Türkiye'ye yağış olarak gelirken, NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, İstanbul'da şubat ayının ilk haftasında kar yağışının beklendiğini belirtti. Çalışkan, İstanbul'da 4 Şubat'ta kar yağabileceğini söyleyerek, "Art arda gelecek ve devamı olacak yağışlar gerçekleşecek. 27 Ocak-10 Şubat arasında sıklıkla yağış göreceğiz. Yoğun kar yağışı alacak kentlerimiz de olacak." ifadelerini kullandı.

DOĞU ANADOLU'NUN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞACAK

İstanbul'da cuma, cumartesi ve pazar günlerinin yağışlı geçeceği öngörülürken, Ege için kritik bir uyarı geldi. Çanakkale, Dikili, İzmir ve Manisa arasında çok şiddetli yağış olacağı kaydedilerek, sel riskine karşı uyarıda bulunuldu. Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde de kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Kayseri, Kahramanmaraş, Sivas, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'ın yükseklerine yoğun kar yağabileceği belirtildi.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *