MESS’te Arabulucu Raporu Geldi
MESS Grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu raporu sendikalara ulaştı. Raporun ulaşması ile birlikte Birleşik Metal-İş olağanüstü toplantı kararı aldı ve toplantıda fabrikalardaki grev tarihlerini belirleyecek.
MESS Grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu raporu sendikalara ulaştı. Raporun ulaşması ile birlikte Birleşik Metal-İş olağanüstü toplantı kararı aldı ve toplantıda fabrikalardaki grev tarihlerini belirleyecek. Türk Metal ve Öz Çelik-İş ise henüz bir adım atmadı.
Türkiye genelinde 160, Kocaeli’de ise 30 bini aşkın işçiyi ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu sürecinde anlaşma çıkmadı. Arabulucu sürecinden sonra yapılan iki görüşmede ücret teklifini yüzde 35’ten yüzde 65’e çıkaran MESS’in teklifleri kabul edilmedi. Sendikaların beklediği arabulucu raporu bugün sendikalara ulaştı. Birleşik Metal-İş olağanüstü başkanlar kurulunu yarın toplayacak ve fabrikalarda grev günlerini belirleyecek. Türk Metal ve Öz Çelik-İş Sendikası’nın ise daha yol haritası belirlenmedi.
SENDİKA OLAĞANÜSTÜ BAŞKANLAR KURULU YAPACAK
Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 ve 2 nolu şubelerine bağlı 24, Kocaeli şubesine bağlı 2 fabrika olmak üzere toplam 26 işletmede günlerdir devam eden eylemlerde işçiler taleplerini dile getirdi. Pazartesi ve Cuma günü yapılan ve bir saat iş bırakılarak yapılan eylemlerde işçiler kendilerini açlık sınırının altındaki ücretlere mahkum eden MESS’e tepki gösterdi. Birleşik Metal-İş, dün yaptığı genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısında MESS sürecinde işçilerin talepleri doğrultusunda bir mücadele ağı oluşturmak noktasında karar aldı. Dün yapılan toplantının ardından bugün gelen arabulucu raporu ile birlikte sendika yarın olağanüstü başkanlar kurulu yapacak. Bu toplantıda Kocaeli ve Türkiye genelinde MESS’e bağlı olan örgütlü fabrikalarda grev kararlarının alınması bekleniyor. Birleşik Metal-İş Sendikası 60 günlük yasal sürecin ilk iki haftasında grev kararlarını alarak uygulama noktasında kararlı. Türk Metal ve Öz Çelik İş Sendikası’nın grev kararlarını ne zaman alacağı ise belli değil.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar