Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Masada Yeni Teklif, Sonuç Yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işçileri temsil eden Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yeni bir adım atıldı. İşveren, önceki yüzde 13,19’luk zam teklifini yüzde 15,19’a yükseltti.

Masada Yeni Teklif, Sonuç Yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işçileri temsil eden Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yeni bir adım atıldı. İşveren, önceki yüzde 13,19’luk zam teklifini yüzde 15,19’a yükseltti. Ancak sendika bu teklifi yeterli bulmayarak reddetti.

Görüşmeler, belediye, İSU ve Belde A.Ş.’de görev yapan yaklaşık 9 bin işçiyi kapsıyor. İşverenin sunduğu teklifte, ilk altı ay için yüzde 15,19 zam öngörülürken, sonraki dönemler için enflasyon oranında artış önerildi.

İşçilerden Sert Tepki

Sunulan yeni teklif işçilerde karşılık bulmadı. Uzun süredir zam alamadıklarını belirten çalışanlar, ekonomik şartların ağırlaştığını vurgulayarak teklifin yetersiz olduğunu dile getirdi. İşçiler, geçim sıkıntısının arttığını ifade ederek daha adil bir zam talep etti.

Grev Oylaması Kapıda

Sendika, sürecin masada çözülmesi için işverenden yeni bir teklif beklerken, grev sürecini de hızlandırma kararı aldı. Buna göre, Mayıs ayının ilk haftasında grev oylaması yapılacak. Oylamada “evet” çıkması halinde grev tarihi netleşecek.Gözler şimdi hem işverenin yeni adımında hem de işçilerin sandıktan çıkacak kararında.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *