Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Kocaeli’de Bir İlk: Voltij (Atlı Cimnastik) Başlıyor

Kocaeli’de cimnastik branşında öncü çalışmalara imza atan ve 2009 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Cimnastik Akademi Spor Kulübü, projelerine bir yenisini daha ekledi.

Kocaeli’de Bir İlk: Voltij (Atlı Cimnastik) Başlıyor

Kocaeli’de cimnastik branşında öncü çalışmalara imza atan ve 2009 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Cimnastik Akademi Spor Kulübü, projelerine bir yenisini daha ekledi. Kulüp, kentte ilk kez voltij (atlı cimnastik) branşını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kocaeli Cimnastik Akademi Spor Kulübü Başkanı Tolga Havuç, kente voltiji kazandırmak için Kocaeli’nde cimnastiğin öncülerinden, aynı zamanda Kocaeli Atlı Spor Kulübü Müdürü ve Türkiye Binicilik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Yıldız ile bir araya geldi. Görüşmelerin ardından Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer ve yöneticileri, kulübün vizyon projesi olan Başiskele Olimpik Cimnastik Spor Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı ve Dünya Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Suat Çelen de sürece destek vererek, Kocaeli’de voltij branşının başlaması konusundaki memnuniyetini dile getirdi.

Kocaeli Pilot İl Seçildi

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer’in talimatıyla Kocaeli, voltij branşı için pilot il ilan edildi. Çalışmalar resmen başlatıldı.

İlk Antrenmanlar Başlıyor

Son olarak, Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Önder Karaeş başkanlığındaki heyet, Kocaeli Cimnastik Akademi Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Heyette; Sportif Direktör Esra Gorbon, Fikret Yıldız, Voltij Antrenörü Hayat Uyanık ve Alman asıllı antrenör Barış Horst Werner Kollmann yer aldı.

Yapılan toplantıda, kulüp sporcuları arasından seçilecek cimnastikçilerin voltij branşına yönlendirileceği, antrenmanların ise çift aşamalı olarak yapılacağı açıklandı. Buna göre;

Kara antrenmanları Kocaeli Cimnastik Akademi Tesislerinde özel olarak hazırlanan sistemle gerçekleştirilecek.

Atlı antrenmanlar ise Kocaeli Atlı Spor Kulübü Tesislerinde, Federasyon tarafından gönderilecek özel voltij atlarıyla yapılacak.

“Kocaeli, Türkiye’de İlk Olacak”

Başkan Tolga Havuç, bu projeyle birlikte Kocaeli’nin Türkiye’de voltij branşında öncü olacağını belirterek, genç sporcular için önemli bir fırsat sunacaklarını söyledi.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *