Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Kazım Karabekir Ortaokulu, İspanya Okullarını Gözlemledi

Kazım Karabekir Ortaokulu, İspanya Okullarını Gözlemledi

İspanya’da ‘İşbaşı gözlem’ programını tamamlayan İzmit Kazım Karabekir Ortaokulu, İspanya’daki okulların genel işleyişi ve yapısı hakkında bilgi aldı

İzmit Kazım Karabekir Ortaokulu,  Kocaeli MEM Akredite üyesi olarak 4 öğretmenle İspanya/Albacete şehrine ‘İşbaşı Gözlem’ ziyareti gerçekleştirdi. Okul Müdürü Serkan Yazar, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programın ilk günü okul ziyaretiyle başladı. Okuldaki eğitim öğretim faaliyetinin genel işleyişi, İspanya ve Türkiye Eğitim Sistemi'nin karşılaştırılması, iyi örneklerin tespiti, öğretmen ve öğrencilerin 21 yy becerileri, okulda liderlik konuları ziyaretin ana temasını oluşturdu. Öğretmen, öğrenci ve Albacete Erasmus koordinatörüne okulun, ilimizin ve Türk eğitim sisteminin tanıtımı yapıldı. Sınıflar ziyaret edilerek derslerin işlenişini gözlemledi. Okul yönetiminin genel işleyişi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

OKULUN RÖNTGENİ ÇEKİLDİ

İş Başı Gözlem ziyaretinin ikinci gününde 6. sınıf öğrencilerine yönelik köy gezisi gerçekleştirildi. Albacete şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Cueva adlı turistik köy ziyaret edildi. Köy turistik olmasına rağmen özellikle doğal alanlara kesinlikle dokunulmamış, tarihi alanlar hiçbir şekilde işlem görmemiş, doğal bırakılmış. Çocuklara bunlar anlatıldı. Etkinlik genel anlamıyla gözlemlendi. İş Başı Gözlem ziyaretinin üçüncü gününde ise 6. sınıflar ve okul öncesi sınıfları ziyaret edildi. Okul yönetimi, öğrenci ve personelin ölçme değerlendirme ve teknik işlerin nasıl yönetildiğine dair bilgiler alındı, gözlem yapıldı.

GÖZLEM SONUÇLARI

Ziyaret edilen okulda gözlemlenen ise okulun temizlik işleri belediyeden gelen görevliler tarafından yapıldığı oldu. Teknik işler ve onarım, tadilat gibi diğer işler için ise her iki binada da birer tane teknisyen bulunuyor. Öğrenciler etkileşimli öğreniyor. Yani akrandan öğrenme tekniği çok aktif. Öğretmen çoğu kez danışman rolünde. Okulda; üç müdür var. Birisi eğitim işlerinden,  birisi teknik işlerden diğeri de mali işlerden sorumlu. Üçü de eşdeğer konumda. Teknoloji (projeksiyon yardımıyla) aktif olarak kullanılıyor. Öğrencilerin okul kurallarına uydukları, sorumluluklarını yerine getirdikleri, öğretmenlerin de profesyonelce hareket ettikleri gözlemlendi. 

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *