Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

İzmit Belediyesi’nde 1.900 İşçiyi Kapsayan TİS Görüşmeleri Start Aldı

İzmit Belediyesi’nde görev yapan yaklaşık 1. 900 çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde ilk adım atıldı.

İzmit Belediyesi’nde 1.900 İşçiyi Kapsayan TİS Görüşmeleri Start Aldı

İzmit Belediyesi’nde görev yapan yaklaşık 1.900 çalışanı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde ilk adım atıldı.

Belediyede örgütlü bulunan Genel-İş Sendikası, İzmit Belediyesi ile belediye iştirakleri SARBAŞ ve BEKAŞ çalışanlarını kapsayan yeni dönem sözleşme taslağını işveren tarafına sundu.

Sendikadan Yıllık Yüzde 60 Zam Talebi

Hazırlanan taslakta işçilerin ücret ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler talep edildi. Buna göre sendika, İlk 6 ay için yüzde 35, İkinci 6 ay için yüzde 25 olmak üzere yıllık toplam yüzde 60 zam istedi.

Taslakta ayrıca kıdem zammı, prim artışları ile birlikte sözleşmenin ikinci ve üçüncü yılları için enflasyon oranına ek 5 puan artış talebi de yer aldı.

İlk Toplantı Gerçekleştirildi

Toplu iş sözleşmesinin ilk görüşmesi, bugün İzmit Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Görüşmeye işçi tarafını temsilen Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, işveren adına ise İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Seyhan Özcan katıldı.

Toplam 71 maddeden oluşan taslakta, 18 idari madde bulunduğu öğrenildi. Tarafların bir sonraki görüşmesi ise 11 Şubat tarihinde yapılacak.

Vedat Küçük: “En Şeffaf Sendikalardan Biriyiz”

Görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük, taslağın geniş bir katılımla hazırlandığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bütün müdürlüklerden talepler toplandı ve buna göre taslak oluşturuldu. Taslaklar işyerlerine asıldı. Bu konuda en şeffaf sendikalardan biriyiz. Üçüncü sözleşmemizi yapıyoruz. Tüm işçi arkadaşlarımızı ve ailelerini mutlu edecek bir çalışma ortaya koyduk.”

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *