İlçe Başkanı Görevden Alındı
Derince İlçe Başkanı Alpay Çakırcı, 7 Nisan 2026 tarihinde görevinden alındığını kamuoyuna duyurdu. Çakırcı, kararın ilgili mevzuat ve parti tüzüğüne dayandırıldığını ifade etti.
Derince İlçe Başkanı Alpay Çakırcı, 7 Nisan 2026 tarihinde görevinden alındığını kamuoyuna duyurdu. Çakırcı, kararın ilgili mevzuat ve parti tüzüğüne dayandırıldığını ifade etti.
Çakırcı, kararın hukuki dayanaklarının ve usul yönünden uygunluğunun değerlendirildiğini belirterek, seçilmiş ilçe yönetimi ve teşkilat mensuplarıyla birlikte haklarını korumak amacıyla gerekli hukuki sürecin yarın itibarıyla başlatılacağını açıkladı.
Yanlış Anlaşılma İhtimali
Görevden alınma sürecinin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceğini vurgulayan Çakırcı, bu yanlış anlaşılmanın giderilmesi için tüm girişimlerde bulunacaklarını ve diyalog kanallarını açık tutarak çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyeceklerini ifade etti.
Teşkilat ve Vatandaşlara Teşekkür
Çakırcı, görev süresi boyunca hukukun üstünlüğü, demokratik teamüller ve partinin temel ilke ve değerleri doğrultusunda çalıştıklarını belirtti. Teşkilatın güçlenmesi, vatandaşlarla güçlü bağ kurulması ve partinin bölgede en iyi şekilde temsil edilmesi için özveriyle çalıştığını vurgulayan Çakırcı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, mahalle teşkilatları ve tüm dava arkadaşlarına teşekkür etti.
Partiye Bağlılık Vurgusu
Derince eski ilçe başkanı, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağduyulu, sorumlu ve yapıcı bir tutum sergileyeceklerini belirtti. Çakırcı, partinin kurumsal yapısına zarar verecek, teşkilat bütünlüğünü zedeleyecek ya da siyasi çizgiye gölge düşürecek bir yaklaşım içinde olmayacaklarını ifade etti.
Sürecin Takipçisi Olunacak
Çakırcı, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülecek süreç sonunda gerçeklerin tüm açıklığıyla ortaya çıkacağına inandığını belirterek, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.Kamuoyuna yapılan açıklama, görev süresi boyunca destek veren tüm teşkilat mensuplarına, gönüldaşlara ve hemşehrilere teşekkürle son buldu.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar




