Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Erdem Arcan’dan Şahin Talus’a Sert Açıklama: Masal Anlatmayı Bırakıp Gerçek Sorunlara Baksın

CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, AKP İl Başkanı Şahin Talus’un açıklamalarına sert bir yanıt vererek Talus’u “masal anlatmakla” suçladı ve Sabri Yalım Parkı’nda ortak bir basın açıklaması yapmaya davet etti.

Erdem Arcan’dan Şahin Talus’a Sert Açıklama: Masal Anlatmayı Bırakıp Gerçek Sorunlara Baksın

CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, AKP İl Başkanı Şahin Talus’un açıklamalarına sert bir yanıt vererek Talus’u “masal anlatmakla” suçladı ve Sabri Yalım Parkı’nda ortak bir basın açıklaması yapmaya davet etti. Arcan, Talus’un CHP’nin iç işleyişiyle ilgili sözlerinin “bilgi eksikliğine dayandığını” ifade etti.

Erdem Arcan açıklamasında, Talus’un CHP’nin iç işleyişine yönelik eleştirilerinin gerçeklerle bağdaşmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

CHP’nin İç Demokrasisini Kavraması Mümkün Değil

AKP Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus’un açıklamaları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç işleyişi hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını göstermektedir. Kendi partisinde seçim ve demokratik yarış kültürü olmadığı için CHP’nin nasıl işlediğini, delegelerin iradesinin ne anlama geldiğini kavrayamamaktadır.

Arcan, Talus’un parti içi demokrasi üzerine yorum yapmasını eleştirerek “Sana ne CHP’den? Sana ne bizim parti içi demokrasimizden?” ifadesiyle tepki gösterdi.

İhmallerin Üzerini Örtmek İçin Suç Dağıtıyorlar

Arcan, Kocaeli’de son dönemde yaşanan Gebze’deki bina çökmesi ve Dilovası’ndaki patlama gibi olaylara dikkat çekerek, iktidarın bu süreçte sorumluluk almak yerine muhalefeti hedef göstermeye çalıştığını söyledi:

Bu şehirde insanlar can verirken sorumluluk makamındakilerin aynaya bakması gerekir. Konuyu çarpıtarak suç dağıtmaya çalışmaları yönetim zafiyetini gizleme çabasından başka bir şey değildir.”

CHP Tartışır, Değişir, Kararını Kendi İradesiyle Verir

Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklü bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu vurgulayan Arcan, parti içindeki tartışma ve değişim süreçlerinin doğal olduğunu belirterek:

CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Bizde delegelerin iradesi vardır. Kendi evimizin*CHP’nin iç demokrasisini kavraması mümkün değil* meselelerini kendimiz konuşur, kendimiz karar veririz, dedi.

Asgari ücret 39 bin TL olmalı

Açıklamasında ekonomik koşullara da değinen Arcan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in asgari ücretin en az 39 bin TL olması yönündeki çağrısını hatırlatarak şunları söyledi:

Açlık sınırının altında bir ücretle milyonlarca insan yaşam mücadelesi veriyorsa asıl tartışılması gereken budur.

Talus’a Sabri Yalım Parkı’nda açık davet

Arcan, Talus’u kamuoyu önünde yüz yüze tartışmaya davet ederek çağrısını şu sözlerle duyurdu:

Madem gerçekleri konuşmak istiyor, gelin bu şehrin meydanında konuşalım. Sizi Sabri Yalım Parkı’nda ortak bir basın açıklaması yapmaya davet ediyoruz. Asgari ücretlinin nasıl geçindiğini, market fiyatlarını, kirayı birlikte değerlendirelim.”

Arcan, açıklamasının sonunda Talus’un önce kendi çevresindeki sorumlulukları sorgulaması gerektiğini belirterek sözlerini noktaladı.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *