Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Derince Katliamı Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Derince ilçe başkanı Birkan Koçak 2 Temmuz 1993 Sivas katliamının 27. yıldönümünde açıklamalarda bulundu. -Yüreğimiz hala yangın yeri ! Başkan Koçak…

Derince Katliamı Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Derince ilçe başkanı Birkan Koçak 2 Temmuz 1993 Sivas katliamının 27. yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

Yüreğimiz hala yangın yeri !

Başkan Koçak, “-Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 27 yıl geçti. 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşi, 27 yıldır yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. O gün Madımak’ta 35 canımızı sonsuzluğa uğurladık.  Geçen süre zarfında, olayın failleri tahliye edildi, zaman aşımından yararlandı ve hala kilit isimleri yakalanamadı.  Bu faşist saldırının üzerinden tam 27 yıl geçti ancak yüreğimiz hala yangın yeri.”dedi

Sözlerine şöyle devam eden Koçak;

Bu bir insanlık suçudur !

“2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan ve tarihe “insanlık suçu” olarak geçen katliam 27 yıl önce bugün 2 Temmuz’da Pir Sultan Abdal şenlikleri için Sivas’a giden, kardeşliğin, bir arada yaşamanın, barışın, demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün ve umudun sembolleri aydın ve sanatçılarımız önceden örgütlendiği belli olan azgın grupların kuşattığı Madımak Oteli içinde mahsur kalarak koca bir ülkenin/devletin gözleri önünde göz göre göre yakılarak katledildiler. 35 insanımızın canına kıyan, ülkemizi faşizmin karanlıklarına  çekmeye çalışan bu cumhuriyet karşıtı gerici eylemi, bu insanlık suçunu, bir kez daha lanetliyoruz. 12 Eylül Faşist darbesinin öncesinde ve sonrasında, din, mezhep, etnik kimlik farklılıklarını bir yana bırakarak emperyalizme karşı omuz omuza vererek mücadele eden ve çağdaşlaşmanın kapısını aralayan bu halkı bölme oyunları ne yazık ki hala devam ediyor.

İnsan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, demokrasiden, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkes ve Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Örgütü olarak bir kez daha katliamı lanetliyor ve unutturmayacağımızı haykırıyoruz.

Söz veriyoruz !

Sivas katliamında yaşamını yitiren insanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, onların savunduğu değerleri ve mücadelelerini kendi mücadele alanlarımızda yaşatacağımıza söz veriyoruz.”dedi.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *