Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Çeker; Yasal İşlem Başlatacağız

Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve İl Temsilcisi Ömer Çeker “3 Aralık günü engelli arkadaşlarımızı çalıştıran tüm kamu idarecilerini açıkça ifşa edeceğiz, haklarında y…

Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve İl Temsilcisi Ömer Çeker “3 Aralık günü engelli arkadaşlarımızı çalıştıran tüm kamu idarecilerini açıkça ifşa edeceğiz, haklarında yasal işlem başlatacağız” dedi

Kamuda görev yapan engelli memurlara tanınan hakların kurum amirlerince engellenmesi hakkında açıklama yapan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker “Engelli çalışanların resmi olarak izinli olmalarına rağmen 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde çalıştırılmaya zorlanmaları kabul edilemez” dedi.

‘SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ’

Çeker, “Dünya engelliler gününde sosyal yaşamda ve çalışma hayatında engellilere gerekli kolaylıkların sağlanması, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşturulmaları, sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden birisidir. Bugün kamuda görev yapan on binlerce engelli arkadaşımız özellikle çalışma ortamlarının fiziki şartlarının uygunsuzluğuna rağmen özverili bir şekilde hizmet üretmektedirler. Hizmet üretirken karşılaştıkları sorunları çözüme kavuşturarak onların rahat etmesini sağlamak, bazı mali ve özlük hakları konusunda bekledikleri iyileştirmeleri karşılamakta sosyal devletin yerine getirmesi gereken önemli bir hizmettir” dedi.

‘İFŞA EDECEĞİZ’

Bu noktada Vali Hüseyin Aksoy’u göreve çağıran Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli Temsilcisi Ömer Çeker, “Valimizin bu usulsüz uygulamaya son vereceğini umuyoruz. Engelli arkadaşlarımızın izinleri ile ilgili olarak tüm platformlarda gerekli girişimlerde bulunacağız. Hala yanlışta ısrar eden olursa 3 Aralık günü engelli arkadaşlarımızı çalıştıran tüm kamu idarecilerini de açıkça ifşa edeceğimiz gibi haklarında ise yasal işlem başlatacağız.

‘DÜZENLEME GEREKİYOR’

Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçların kurumlarda tam anlamıyla karşılanmadığını da hatırlatan Çeker, “Devlet çıkardığı mevzuatları ilk önce kamu kendi kurum ve kuruluşlarında uygulayarak özel sektöre örnek olmalıdır. Kamuda görev yapan engellilerimiz için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Kamu idarecilerinin engelli memurlar için bu tür işlerle uğraşmaları gerekirken, Sendikamıza ulaşan yazılı ve sözlü şikâyetlere göre Engelli memurların yasal izinleri bile kullandırılmamaktadır. İdareciler engelli memurlara her türlü kolaylığı sağlayarak önlerindeki engelleri kaldırması gerekirken bunu yapmayarak engelli memura hayatı zindan etmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar” dedi.

‘MEVZUAT ÇİĞNENMİŞTİR’

“Sendikamıza başvuru yapan engelli arkadaşlarımız 3 Aralık Engeliler gününde kendilerine izin kullandırılmadığını belirtmişlerdir” diyen Çeker şöyle devam etti: “Hatırlanacağı gibi 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli olacağı Başbakanlık tarafından yayınlanan bir Genelge ile yasalaşmıştır.  İdareciler neye dayanarak bu izni iptal etmişlerdir anlamak mümkün değildir. Mevzuatı çiğneyerek bu idareciler suç işlemektedirler. Engelli arkadaşlarımızın izinleri ile uğraşmak ne demektir onu da Kocaeli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı. 

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *