Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Başiskele Yeniköy Termal Turizm Tesisi’nin Temeli Atıldı

Kocaeli’nin termal ve sağlık turizmine büyük katkı sunacak olan Başiskele Yeniköy Termal Turizm Tesisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Başiskele Yeniköy Termal Turizm Tesisi’nin Temeli Atıldı

Kocaeli’nin termal ve sağlık turizmine büyük katkı sunacak olan Başiskele Yeniköy Termal Turizm Tesisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve insan odaklı kentleşmenin getirdiği yaşam kalitesiyle Kocaeli’nin cazibe merkezi olmaya devam eden Başiskele, termal ve sağlık turizminin de merkezi olacak.

SAĞLIK VE TERMAL TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK

Başiskele Yeniköy Merkez Mahallesi’nde bulunan jeotermal su bölgesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan tesisin temelleri atılırken kat kolonları da çıkılmaya başlandı. Estetik ve geleneksel mimaride projelendirilen tesis, kentin sağlık ve termal turizmine büyük katkı sunacak.  Yerin 930 metre altından 57 derece sıcaklıkta çıkan ve birçok hastalığa şifa kaynağı olacak jeotermal suyun kullanılacağı tesis tamamlandığında Başiskele, yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayacak. 

BAŞKAN ÖZLÜ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Başiskele’ye büyük katma değer katacak projeyi Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de yakından takip ediyor. Hafta sonu mesaisini yağmur çamur demeden ilçede yapımı devam eden projeleri yerinde inceleyerek geçiren Başkan M. Yasin Özlü, Başiskele Yeniköy Termal Turizm Tesisi inşaat alanına giderek çalışmalar hakkında ilgili teknik ekipten bilgiler aldı. Başkan Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekibi ve kendi ekibiyle birlikte inşaat alanını gezdi.

  

400 GÜN SONRA TAMAMLANACAK

Yaklaşık 150 Milyon TL’lik yatırımla kente kazandırılacak Başiskele Yeniköy Termal Turizm Tesisi’nin 400 gün sonrası tamamlanması bekleniyor. Tesis 10 bin 621 metrekare alanda inşa edilecek. Estetik ve geleneksel mimariyle tasarlanacak tesiste sıcak termal havuz, soğuk havuz, hamam, sauna, spa alanı, ailelere özel spa alanları, dinlenme alanları, toplantı salonları eğlence ve etkinlik alanları yer alacak. Açık alanda 70 araçlık otoparkın da yer alacağıBaşiskele Günübirlik Termal Tesisi, Kocaeli ve Başiskele’nin sağlık ve termal turizmine, kent ekonomisine büyük katkı sunacak. 

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *