Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Arcan: Siyaseti Sıcak Binalarda Değil, Soğuk Pazarlarda Yapıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, Dilovası Çarşamba Pazarı’nı ziyaret ederek pazar esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, Dilovası Çarşamba Pazarı’nı ziyaret ederek pazar esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Pazarda yaptığı açıklamalarda ekonomik tabloya, geçim sıkıntısına ve iktidarın politikalarına sert eleştiriler yönelten Arcan, “Siyaseti rakamlarla değil, hayatın içinden konuşuyoruz” dedi.

“Masada Değil, Sahada Siyaset Yapıyoruz”

Soğuk hava koşullarına rağmen pazarda vatandaşlarla bir araya gelen Arcan, siyasetin kapalı salonlarda değil, halkın yaşadığı yerde yapılması gerektiğini vurguladı. “Siyaseti sıcacık il binalarında hikâye anlatarak değil; pazarda, sokakta, mutfakta yapıyoruz” diyen Arcan, hayatın matematikten ibaret olmadığını ifade etti.

Boş Dolap, Kapalı Kombi, Artan Yoksulluk

Pazarda dinlediği yurttaşların anlattıklarının ülkenin ekonomik tablosunu özetlediğini belirten Arcan, “Vatandaş artık buzdolabı boş olduğu için değil, boş dolabın elektrik faturasını ödeyemediği için fişini çekiyor. Geçen yıl en düşük ayarda yanan kombiler bu yıl tamamen kapalı, insanlar evlerinde çift battaniyeyle oturuyor” diye konuştu.

“7 Bir Rakam Değil, İhmalin Acı Sonucu”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus’un ziyaret ve üye sayılarına ilişkin açıklamalarına da değinen Arcan, sayıların ardındaki gerçeklerin görmezden gelindiğini söyledi. “Onlar sayılarla övünüyor ama Dilovası’nda yaşanan patlamada kaybettiğimiz 7 can, bizim için bir rakam değil; ihmalin, denetimsizliğin ve alınmayan önlemlerin adıdır” ifadelerini kullandı.

“Sorumlular Hâlâ Hesap Vermedi”

Gebze’de aynı aileden 4 kişinin, Dilovası’nda ise 7 kişinin hayatını kaybettiği olayları hatırlatan Arcan, yaşanan acıların nedenlerinin hâlâ ortaya çıkarılmadığını belirterek, “Bu kenti yönetenler belli, denetim yetkisi olanlar belli ama sorumlular hâlâ ortada yok” dedi.

“Fotoğraf İçin Değil, Gerçeği Göstermek İçin Buradayız”

Açıklamasını çağrıyla tamamlayan Arcan, “Gelin pazara, gelin mutfaklara, gelin patlamanın yaşandığı yerlere… Biz buradayız. Fotoğraf vermek için değil, gerçeği göstermek için buradayız. Siyaseti sayı yarışıyla değil, insan hayatıyla yapıyoruz” sözleriyle iktidara yüklendi.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *