Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

7 Dakika Oyunu 1 Mayıs Öncesi Gebze'de İşçi Ve Emekçilerle Buluştu

İtalyan yazar ve oyun yazarı Stefano Massini’nin kaleme aldığı “7 Dakika” adlı tiyatro oyunu, Cihangir Atölye Sahnesi (CAS) tarafından Gebze’de sahnelendi. İşçi temalı oyun, sanat ile emeğin buluştuğu anlamlı bir geceye sahne oldu.

7 Dakika Oyunu 1 Mayıs Öncesi Gebze'de İşçi Ve Emekçilerle Buluştu
İtalyan yazar ve oyun yazarı Stefano Massini’nin kaleme aldığı “7 Dakika” adlı tiyatro oyunu, Cihangir Atölye Sahnesi (CAS) tarafından Gebze’de sahnelendi. İşçi temalı oyun, sanat ile emeğin buluştuğu anlamlı bir geceye sahne oldu.
 
Gösterim, Gebze Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Oyunu; siyasi parti temsilcileri, sendikalar, meslek odaları ve çok sayıda işçi ile tiyatrosever birlikte izledi. Salonda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi, DEM Parti, Sol Parti ile birlikte Eğitim Sen Kocaeli 2 No’lu Şube, Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği ve çeşitli sendika üyeleri yer aldı.

“MÜCADELENİN SESİ OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

Gece öncesinde konuşan Hasret Gültekin Kozan, işçi mücadelesine dikkat çekmek ve oyunun taşıdığı mesajı birlikte paylaşmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Oyunun ücretsiz olarak sahnelendiğini belirten Kozan, organizasyona katkı sunan kurumlara ve tiyatro ekibine teşekkür etti.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEK ŞART”

Açılış konuşmasını yapan Petrol-İş Sendikası Gebze Şube temsilcisi Sinan Karataş, Türkiye’nin farklı bölgelerinde süren işçi direnişlerine dikkat çekti. Karataş, artan hayat pahalılığı, işten çıkarmalar ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı daha güçlü bir dayanışma çağrısı yaptı.
Konuşmasında yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı için de çağrıda bulunan Karataş, işten çıkarmaların yasaklanması, asgari ücretin yükseltilmesi ve vergide adalet sağlanması gerektiğini vurguladı.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Tek perdelik ve 60 dakika süren oyunun yönetmenliğini Arzu Gamze Kılınç üstlenirken, yardımcı yönetmenliği Nihal Parlak yaptı. Dramaturji Oya Yağcı imzası taşırken, çeviri Aytuğ Erdil tarafından gerçekleştirildi.
Gerçek bir hikâyeden uyarlanan “7 Dakika”, bir tekstil fabrikasında geçen kritik bir karar anı üzerinden işçi hakları, dayanışma ve kolektif sorumluluk gibi temaları sahneye taşıdı. Emekçilerden oluşan oyuncu kadrosunun performansı izleyicilerden tam not alırken, oyun sonunda salonu dolduran izleyiciler ekibi uzun süre ayakta alkışladı.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *