Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Sağlık Çalıştayında Sorunlar Masaya Yatırıldı

“Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı” Vali İlhami Aktaş’ın Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

Sağlık Çalıştayında Sorunlar Masaya Yatırıldı

“Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı” Vali İlhami Aktaş’ın Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.

Covid-19 salgını ve sonrası yaşanan olumsuzluklar sebebiyle etkilenen sağlık hizmetlerinin karşılaştığı sorunların çözümü amacıyla Üniversitelerin, ilgili kurum ve kuruluşların ve paydaşlarının iş birliğinde düzenlenen “Sağlık Sanayimizin Geleceği Çalıştayı” Valimiz İlhami Aktaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

GENİŞ KATILIM

Sağlık sektörünün aktörlerini bir araya getirerek sağlık sanayisinin geleceğinin ele alındığı çalıştaya: Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Kocaeli AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Üniversite Rektörleri, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit,  Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

FARKINDALIK YARATTI

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve protokol üyelerinin günün anlam ve önemine ilişkin gerçekleştirdikleri konuşmalarıyla devam etti. Çalıştayın önemli bir farkındalık oluşturacağına inandığını sözlerine ekleyerek konuşmalarına başlayan Vali Aktaş: “Hastanelerin bombalanmadığı, çocukların ilaçsızlıktan ölmediği, insan katliamının yapılmadığı bir dünya dileyerek hepinize sağlıklı huzurlu bir hayat temenni ediyor, çalıştayda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullanarak Valilik başta olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından üzerlerine düşenleri yapacaklarını belirtti. 

OTURUM DÜZENLENECEK

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi sonrası çalıştayın ilk oturumu kendi alanlarında uzman olan konuşmacıların sunumlarıyla başladı. Sağlık sisteminin karşılaştığı 7 problem olan; Covid-19, bölgemizde yaşanan jeopolitik çatışmalar, küresel ısınma ve bunun ülkemizde yol açtığı iklim sorunları, bulunduğumuz coğrafya nedeniyle maruz kaldığımız düzensiz göç akınları, yaşadığımız afetler ve ekonomik zorluklar, azalan doğurganlık ve yaşlanan nüfusun sağlığa ve sağlık hizmetlerine olumsuz etkileri gibi konu başlıklarının değerlendirileceği çalıştay 11-12 Ekim tarihleri arası 2 panel 3 oturumdan oluşacak. 

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *