Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Kalbi Duran 32 Yaşındaki Hasta, Yaşama Döndürüldü

Kalp krizi nedeniyle kalbi duran 32 yaşındaki erkek hasta, Atakent Cihan Hastanesi Acil Servis Ünitesi’nde Dr. Murat Tekçe ve ekibinin zamanında müdahalesi ile yaşama döndürüldü. 32 yaşındaki erkek hasta, koluna vuran ağrı şikayeti yaşamaya başladı.

Kalbi Duran 32 Yaşındaki Hasta, Yaşama Döndürüldü

Kalp krizi nedeniyle kalbi duran 32 yaşındaki erkek hasta, Atakent Cihan Hastanesi Acil Servis Ünitesi’nde Dr. Murat Tekçe ve ekibinin zamanında müdahalesi ile yaşama döndürüldü.

32 yaşındaki erkek hasta, koluna vuran ağrı şikayeti yaşamaya başladı. Ardından kalp krizi geçiren hasta hemen Atakent Cihan Hastanesi Acil Servisine getirildi. Vakit kaybetmeden müdahaleye başlanan hastaya Dr. Murat Tekçe ve ekibi tarafından kalp masajı ve elektroşok uygulandı. 25 dakika süren müdahalenin ardından hayata dönen hasta, hemen anjiyoya alındı. Sol ön inen arter damarının (LAD) tamamının tıkalı olduğu tespit edilen hastanın damarı anjiyo ile açılarak stent takıldı. Hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

DR. MURAT TEKÇE: BELİRLİ PERİYOTLARDA CHECK-UP YAPTIRILMALIDIR 

Genellikle ilerleyen yaşla birlikte damar duvarında ortaya çıkan esneklik kaybı, hipertansiyon, damar sertliği, hiperkolesterolemi, diyabet ve obezite gibi hastalıklar nedeniyle gelişebilen damar tıkanıklığı, atardamar ve toplardamarda oluşabilir. Modern çağın beraberinde getirdiği alışkanlıklar, damar tıkanıklığı görülme sıklığını artırırken görülme yaşını düşürmektedir. Damar tıkanıklığı ve kalp krizi riskinden korunmak için düzenli bir yaşam tarzı benimsenmeli, dengeli beslenmeye özen gösterilmeli ve belirli periyotlarda muhakkak check-up yaptırılmalıdır. 

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *