Fırat Güler: Kamuda Dönüşümlü Çalışma Uygulanmıyor
Büro Memur Sen 3 Nolu Şube Başkanı Fırat Güler, kamu personelinin dönüşümlü ve evde çalışmasına olanak sağlağan genelgenin uygulanmadığını ifade etti Cumhurbaşkanı Erdoğan im…
Büro Memur Sen 3 Nolu Şube Başkanı Fırat Güler, kamu personelinin dönüşümlü ve evde çalışmasına olanak sağlağan genelgenin uygulanmadığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında Resmi Gazete'de kamu çalışanları için geçtiğimiz gün bir genelge yayımlanmıştı. Genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi yöntemler uygulanabilecek. Bu kapsamda açıklama yapan Kocaeli Büro Memur Sen 3 Nolu Şube Başkanı Fırat Güler, uygulamanın hayata geçmediğini belirtti.
‘AYAK SÜRÜYORLAR’
Yazılı bir açıklama yapan Kocaeli Büro Memur Sen 3 Nolu Şube Başkanı Fırat Güler, “Cumhurbaşkanlığı sisteminde her şeyin hızlı çözülmesini beklerken Covid-19 ile mücadele de Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın salgının yayılmasını önleyici tedbirleri için çıkardıkları kararnameleri ve genelgeleri uygulamaktan maalesef imtina eden ayak sürüyen idarecilerimiz var.
Bir kez daha net olarak görülmüştür ki ülkemizin temel problemi bürokrasidir. Alınan kararı uygulamak için inisiyatif alamayan ortada net bir genelge varken ayak sürüyen idarecileri umarım devlet büyüklerimiz görmezden gelmez” dedi.
‘KORUYUCU ÖNLEM OLMADAN ÇALIŞIYORLAR’
Sözlerini sürdüren Güler, “Seçim zamanı maliye personeli denetim ve yoklamadan el çektirilip kurumlara kapatıldığını, SGK ve diğer kurumlarda icra işlemlerinin ve denetimlerin askıya alınmışken bugün seçimden daha hafif bir durumla mı karşı karşıyayız ki bu arkadaşlar hala vatandaşla doğrudan temaslı bir şekilde çalışmaktadır. Gümrüklerde çalışan arkadaşlarımızın hiçbir koruyucu önlem olmaksızın çalıştırılması da ayrı bir durum. Çeşme limanına İtalyan Ro Ro gemisi yanaştırılırken hassasiyet göstermeyen yetkililerin varlığı da ayrı bir mesele. Nüfus müdürlükleri 2 hafta kapalı kalsa kimin işi aksamış olur. İnsanlara evde kal derken bir kurumdan alacağı evrak nerede ne işe yarayacak” şeklinde konuştu.
‘İVEDİLİKLE UYGULANMALI
Adliyelerde uygulanmak üzere çıkarılan genelgenin sadece hakim ve savcılara yaradığını ifade eden Güler, “Kalemlerde kaç personel var ki dönüşümlü çalışsın. İstanbul Adliyesi’nde bir hakim eşinin virüs kapması nedeniyle çok sayıda mahkemenin kapatıldığını düşündüğümüzde mahkemelerin tamamen kapatılmasının mümkün olduğunu, sadece nöbetçi mahkeme sistemi ile bu sürecin atlatılabileceği aşikârdır. Daha onlarca doğrudan vatandaş temaslı çalışan kamu personelinin olduğu malumumuz.
Genelgenin ivedi olarak sağlıklı şekilde uygulanması kamuda çalışanların en acil beklentisidir. Unutmayalım ki hiç bir şey insan sağlığından daha önemli değildir. #EvdeKalTürkiye sloganını dilimize pelesenk ederken pratikte karşılığının olmaması maalesef oldukça can sıkıcıdır” dedi.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar





