Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Derince Otobüs Esnafı Zam Bekliyor

Tramvay hattının Derince ilçesi güzergahında bulunması, ekonomik sıkıntıların da üst üste gelmesiyle zor günler geçiren Derinceli otobüs esnafı, zam bekliyor.

Derince Otobüs Esnafı Zam Bekliyor

Tramvay hattının Derince ilçesi güzergahında bulunması, ekonomik sıkıntıların da üst üste gelmesiyle zor günler geçiren Derinceli otobüs esnafı, zam bekliyor.

Derince Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Burhan Soydaş, akaryakıta ve diğer kalemlere yapılan zamların otobüsçülerin belini büktüğünü ifade etti. Yapılan zamlar ve tramvay hattının güzergahlarında taşıma yapmasının kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Soydaş, esnafın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

‘DARBE VURULDU’                                                                                                                

Derince Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Burhan Soydaş, yaptığı açıklamada “Enflasyon altında can çekişen esnaf olarak zor durumdayız. Odamız esnafının yüzde 95’i S.S. 5 nolu Otobüsçülerinden oluşmaktadır. Diğer toplu taşım kooperatiflerine nazaran daha da zor durumdayız. Tramvay hattının kooperatifimiz güzergahında çalışması her geçen gün hattın uzatılması esnafımıza vurulan darbedir. Tramvay hattının uzatılmasına karşı değiliz tabi ki ama esnafa da mağduriyetinin giderilmesi hususunda çözüm bulunması gerekiyor. Maalesef enflasyon rakamlarda göründüğü gibi de değil. Bir sene önce bir lastik 1500 TL iken bu gün 5000 TL, yağ bakımı geçen sene 500 TL iken bu gün 2000 TL, trafik sigortası geçen sene 3000 TL iken bugün en düşük trafik sigortası 8000 TL oldu” dedi.

‘VATANDAŞTAN SAĞDUYU BEKLİYORUZ’

Esnafın mağduriyetini anlatmayı sürdüren Başkan Burhan Soydaş, “Asgari ücretin artışı; personel maaşlarının da artması, SGK primlerinin de artması demek. Taşıdığımız yolcunun zaten yüzde 70’i indirimli. 25-30 yaşına kadar olan genç kardeşlerimiz öğrenci. Diğer indirimli ve ücretsiz taşıdığımız yolcu sayısına bakıldığında gerçek ortada. Gider kalemlerinin afaki artışı karşısında bilet fiyatlarına zam istemek zorundayız. Bugün esnafın birçoğu borçtan dolayı icralık durumda. Amme hizmeti yapan esnafımız gece gündüz yaz kış demeden hizmetlerimizi eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız iş de can taşımak. Bunun sorumluluğu çok büyük. Yapılacak zam sonrası vatandaşın da sağduyulu olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *