Deprem Panik Yarattı! Hasar Yok Kargaşa Var!
Marmara Denizi’nde art arda meydana gelen depremler İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere çevre illerde paniğe neden oldu. Silivri açıklarında kaydedilen 6. 2 büyüklüğündeki deprem en şiddetlisi olarak kayıtlara geçti.
Marmara Denizi’nde art arda meydana gelen depremler İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere çevre illerde paniğe neden oldu. Silivri açıklarında kaydedilen 6.2 büyüklüğündeki deprem en şiddetlisi olarak kayıtlara geçti. İletişim hatları çöktü, vatandaşlar sokaklara çıktı.
Marmara Denizi’nde bugün meydana gelen bir dizi deprem, özellikle İstanbul’un batısı ve Kocaeli genelinde büyük paniğe yol açtı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan verilere göre, en büyük sarsıntı saat 12.58 sularında Silivri açıklarında 6.2 büyüklüğünde meydana geldi. Bu büyük depremin öncesinde ve sonrasında artçı niteliğinde birçok sarsıntı da kaydedildi.
AFAD SAHADA
Merkez üssü Silivri olan ve başta Kocaeli olmak üzere birçok ilde hissedilen 6,2 büyüklüğündeki deprem ile birlikte büyük panik yaşandı. Vatandaşların kendini sokağa attığı depremin ardından il genelinde AFAD ekipleri hareket geçti. Şu anda Kocaeli genelinde bir yıkım olmadığına dair depremle ilgili açıklama yapan AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, “Şu anda çok yoğun saha çalışması yapıyoruz. Herhangi bir yıkım yok” dedi.
HASTANELERE BAŞVURU OLMADI
Kocaeli genelinde bulunan devlet hastanelerinde de henüz deprem nedeniyle başvuran olmadığı belirtildi. İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, panik nedeniyle yüksekten atlama ile ilgili henüz hastanelere başvuran olmadığını, ancak önümüzdeki süre içinde başvuru olup olmayacağını bilmediklerini belirtti.
ÇATLAKLAR OLUŞTU
Kocaeli genelinde yıkımın olmadığı belirtilmesine rağmen, özellikle 1999 depreminden önce yapılan ve deprem gören bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında çatlak olduğu ile ilgili ihbarlar geldi. AFAD ekipleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çatlak olan evlerle ilgili ihbarları değerlendirerek önlem alacak. Evlerinde çatlak olanların mutlaka AFAD'a bilgi vermesi isteniyor.
Depremlerin Listesi:
6.2 MW – Marmara Denizi, Silivri açıkları (23.16 km)
4.9 MW – Marmara Denizi, Büyükçekmece açıkları (16.77 km)
4.5 MW – Marmara Denizi, Büyükçekmece açıkları (14.24 km)
4.4 ML – Marmara Denizi, Büyükçekmece açıkları (14.74 km)
3.9 ML – Marmara Denizi, Silivri açıkları (25.54 km)
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar