Cemiyetten Sert Açıklama !
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Kongresi’nde görev yapan gazeteciler, bir grup partilinin fiziki saldırısına uğradı. Olayın ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) sert bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Kongresi’nde görev yapan gazeteciler, bir grup partilinin fiziki saldırısına uğradı. Olayın ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) sert bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.
CHP Kocaeli İl Kongresi’nde görevli gazeteci Erdal Sertel ve beraberindeki basın mensuplarına, kongre salonunda bulunan bir grup partili tarafından saldırıda bulunuldu.Yaşanan olay, kongre sürecine gölge düşürürken basın camiasında da büyük tepki topladı.
“Basına Yapılan Saldırı, Demokrasiye Saldırıdır”
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, olayın ardından yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınayarak şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı kongresinde görevini yapan basın mensuplarına yönelik gerçekleştirilen saldırı, basın özgürlüğüne ve demokrasinin temel değerlerine yapılmış açık bir saldırıdır. Hiçbir siyasi partinin, hiçbir gerekçeyle gazetecilere saldırma hakkı yoktur. Meslektaşlarımızın yanındayız; sorumluların derhal hesap vermesini bekliyoruz.Basın susturulam az!”
"Kamuoyundan Tepki "
Saldırının ardından gözler CHP Kocaeli İl Örgütü’ne çevrildi. Basın mensupları ve gazetecilik dernekleri, olayla ilgili sorumluların tespit edilmesini ve gerekli adımların atılmasını talep etti.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar




